Mielenilmaus 3.2.2022 klo 12

VIIMEINEN SULKU 3.2.2022 klo 12-14 – infoa osallistujille

AIKKA: Valtioneuvoston linnan edusta Senaatintorin ja Aleksanterinkadun suunnasta
AIKA: 3.2. klo 12-14 – saapuminen klo 11.30

Tervetuloa miekkariin kaikki kulttuuri- ja tapahtuma-alan tekijät, toimijat ja yleisö – koko kulttuurin, urheilun ja muiden tapahtumien laaja joukko!

Kokoonnumme Valtioneuvoston linnan eteen ja ympärille. Levittäydymme rakennuksen ympärille kahdelle puolelle: sekä Senaatintorille että Aleksanterinkadun puolelle.

Tässä miekkarissa EI – kevään Mitta on täysi -mielenilmauksen tavoin – ole tarkoitus rakennella tarkkoja rivejä, vaan luottaa etäisyyksissä ja asemissa kaikkien maalaisjärkeen, mutta pyritään täyttämään suunnitellut alueet, ja täytetään ne rakennuksen edestä taaksepäin. Toiminnan suunta on kohti Valtioneuvoston linnaa.

Koska ihmisten muistissa on kesän Mitta on täysi -miekkarin tummanpuhuva ilme, pyrimme mahdollisuuksien mukaan jatkamaan tätä tummanpuhuvaa yhtenäistä yleisilmettä – ja suosittelemme mielenosoittajia pukeutumaan tummiin. Jos kuitenkaan et satu omistamaan tummia talvivaatteita, ei tämä ole mikään kynnyskysymys: tärkeintä on osallistuminen!

Teetämme isoja, erottuvia banderolleja iskulausein (samat kuin häshtägit) ja jaamme niitä koko joukolle pideltäviksi. Tapahtumassa luetaan kulttuuri- ja tapahtuma-alan vaatimukset ja kuullaan alan asiantuntijoiden ja tekijöiden puheita sekä esityksiä; poliitikoilla ei ole puheenvuoroja. Ohjelma kestää noin kaksi tuntia.

Toivomme että voit jäädä paikalle koko ajaksi, viimeisen puheen loppuun. Mielenilmaus alkaa tasan klo 12. Paikan päällä voi olla tungosta ja joukon asettumiseen voi mennä aikaa: varaudu tulemaan paikalle 11.30 ja viipymään n. klo 14 saakka. Vaatimuksemme luetaan kolmella kielellä klo 12. Sen jälkeen seuraa lyhyitä puheita ja esityksiä klo 14 saakka. Ohjelma kuuluu kaikkialle, paikalle tulee äänentoisto.

Valtioneuvostossa alkaa klo 13 ministereiden kokous. Kun ministereitä alkaa saapua kävellen tai autoillaan, teemme tilaa, taputamme ja huudamme yhdessä. Tämä menee omalla painollaan. Olemme ajatelleet alustavasti että näitä huutoja varmasti tulee kaikumaan: ”Viimeinen sulku – Ovet auki”, ”Ratkaisuja, ei rajoituksia!” ”Oikeus työhön!”, ”Oikeus kulttuuriin!”

Ministereiden mentyä sisään puheet jatkuvat. Kun ohjelma päättyy, voit lähteä tai liittyä halutessasi mielenosoituspaikalta lähtevään surusaattueeseen.

Lue ohjeet, klikkaa eventtiin osallistumisesi ja jaa tietoa muillekin! Viimeinen sulku – OVET AUKI! | Facebook Lyhyt muistilista:

  • Mielenosoitus alkaa klo 12 ja päättyy klo 14, kannattaa tulla ajoissa
  • Tule vain terveenä
  • Pukeudu mustiin/ tummiin vaatteisiin mahdollisuuksiesi mukaan
  • Mielenosoitus on väkivallaton
  • Maskin käyttö vapaavalintaista
  • Muista hyvät kengät. Voit tarvittaessa ottaa mukaan retkituolin. Pidä itsesi lämpimänä.
  • Kiva jos voit pidellä banderollia mikäli sellainen kohdallesi osuu On mahtavaa ja tärkeää että tulet!!! Näytetään voimamme ja vahvuutemme ja kaikki se muu! NÄHDÄÄN TORSTAINA 3.2. hyvissä ajoin ennen 12! KIITOS ETTÄ TULET!!
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close